Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

L. MIKULÁŠ: Mesto dalo prešetriť podozrivé nákupy pneumatík

Ilustračné foto. Foto: Dropbox

V tejto súvislosti už poverený pracovník podal aj trestné oznámenie, lebo pneumatiky typovo nepasovali na žiadne služobné motorové vozidlo mestského úradu.

Liptovský Mikuláš 5. marca (TASR) – Nové vedenie liptovskomikulášskej radnice dalo prešetriť podozrivé nákupy pneumatík z predchádzajúcich rokov. V tejto súvislosti už poverený pracovník podal aj trestné oznámenie, lebo pneumatiky typovo nepasovali na žiadne služobné motorové vozidlo mestského úradu.

„Kontrolu príslušných daňových dokladov som nariadil vykonať po incidente, keď sa pri preberaní agendy zistilo, že sa bývalý zamestnanec pokúsil odcudziť zo služobnej garáže niekoľko pneumatík. Po privolaní polície ich napokon vrátil, no objavili sa podozrivé nákupy v rokoch 2012 a 2013,“ vysvetlil primátor Ján Blcháč.

Pracovníci mestského úradu vykonajú podľa neho v tejto súvislosti aj hĺbkovú kontrolu nákupov náhradných dielov na služobné autá. „Podľa predbežných informácií sa v účtovných dokladoch nachádza nadmerne veľké množstvo spotrebného materiálu na vozidlá mestského úradu,“ skonštatoval Blcháč.

„Podozrivé sú aj príliš časté nákupy pneumatík vzhľadom na počet najazdených kilometrov. Navyše, takmer všetky nákupy mali jedného dodávateľa a nikdy nebol využitý priamy nákup z veľkoskladu, čo zakúpené pneumatiky predražovalo o desiatky percent,“ dodal primátor Liptovského Mikuláša.