Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Kúpele Lúčky sa usilujú prilákať viac turistov z Bieloruska

Ilustračné foto z kúpeľov. Foto: kupele-lucky.sk

Podľa šéfky kúpeľov treba popracovať na prakticky neexistujúcom dopravnom spojení Slovenska s Bieloruskom.

Lúčky 15. decembra (TASR) – Objektívny výpadok turistov z Ruska a Ukrajiny sa usilujú kúpele v dolnoliptovskej obci Lúčky nahradiť prilákaním väčšieho počtu turistov z Bieloruska. Medzi konkrétne kroky patrí účasť na turistickom veľtrhu v Minsku a návšteva zástupcov bieloruských cestovných kancelárií pod Chočom.

„V Minsku sme sa predstavili už druhý raz a najväčší záujem o našu ponuku prejavovali so Slovenskom dlhodobejšie spolupracujúce bieloruské cestovné kancelárie,“ uviedla obchodná manažérka kúpeľov v Lúčkach Slávka Medveďová s tým, že prvé výsledky by sa mali dostaviť už na sviatočnom prelome rokov.

Zásadný problém, ktorý treba podľa nej čo najskôr odstrániť, je práve nedostatok informácií o slovenských kúpeľoch v Bielorusku. „Pritom kombinácia liečebného pobytu, kúpeľných procedúr a výbornej lyžovačky v blízkom okolí je určite jedinečným lákadlom,“ pokračovala Medveďová.

„S pomocou bieloruského ministerstva turizmu a športu privítame už o pár dní štyri desiatky zástupcov bieloruských cestovných kancelárií,“ spresnila riaditeľka kúpeľov v Lúčkach Anastázia Mičková. Zároveň dodala, že treba popracovať na prakticky neexistujúcom dopravnom spojení Slovenska s Bieloruskom.