Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Hostia konferencie Moderné zdravotníctvo budú hovoriť o starostlivosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Ako spíkri prijali pozvanie aj zástupcovia Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Prezradia napríklad, ako sa podarilo splniť ciele 26 projektov, ktoré MZ SR odštartovalo pred dvoma rokmi.

Demänovská Dolina 22. novembra (TASR) - Kvalita zdravotnej starostlivosti, elektronizácia dát aj procesov, rozvoj ezdravia, využitie mobilných technológií v praxi, smart aplikácie či umelá inteligencia - to je výber tém, o ktorých budú hovoriť hostia konferencie Moderné zdravotníctvo 2018. Podujatie, ktoré sa uskutoční vo štvrtok v Demänovskej Doline, sa bude venovať aj novým výzvam EÚ pre bezpečnosť osobných údajov v digitálnej ére a predstaveniu moderných nástrojov, ktoré sú dostupné pre slovenských zdravotníkov už dnes. TASR informovala Ivana Dorozlo zo spoločnosti DATALAN, ktorá konferenciu organizuje.

O účasť prejavili záujem desiatky hostí, zástupcovia nemocníc a zdravotníckych zariadení z celého Slovenska a Českej republiky. "Akékoľvek nové služby či postupy v zdravotníctve by mali smerovať k lepšej liečbe - zlepšeniu starostlivosti o pacienta a zefektívneniu práce zamestnancov v zdravotníckom sektore. Ako to dosiahnuť, bude ústredným motívom celého podujatia," priblížil business unit leader pre oblasť zdravotníctva DATALAN-u Dušan Polóny.

Hostia sa zoznámia nielen s technologickými "vychytávkami", ako je napríklad cloudové mobilné riešenie eSanitka či využitie 3D tlačiarní v medicínskej praxi, ale témou budú aj možnosti jednodňovej chirurgie, nová legislatíva týkajúca sa liekov či zmeny v službách zdravotných poisťovní.

Ako spíkri prijali pozvanie aj zástupcovia Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Prezradia napríklad, ako sa podarilo splniť ciele 26 projektov, ktoré MZ SR odštartovalo pred dvoma rokmi. Zástupcovia Národného centra zdravotníckych informácií zase priblížia stav ezdravia, ktoré má za sebou 11 mesiacov ostrej prevádzky a tiež jeho plány do budúcnosti.

Konferenciu, ktorá patrí k najväčším odborným podujatiam svojho druhu na Slovensku, organizuje spoločnosť DATALAN. Partnermi sú globálni lídri IBM, Microsoft, HP, HPE, Aruba, Cisco, Epson, InterSystems a Orange.