Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Obec Oravská Lesná sa usiluje obsadiť voľné nájomné byty

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Spomedzi troch desiatok bytov rôznej veľkosti je aktuálne šesť neobsadených nájomníkmi.

Oravská Lesná 26. februára (TASR) – Samospráva obce Oravská Lesná sa usiluje obsadiť voľné nájomné byty v dvoch obecných bytových domoch postavených už takmer pred desaťročím s využitím štátnej pomoci. Spomedzi troch desiatok bytov rôznej veľkosti je aktuálne šesť neobsadených nájomníkmi.

"Postupne sa nám darí znižovať počet voľných bytov. Najväčší záujem o ne majú mladé rodiny, ale využívajú to predovšetkým ako prechodnú možnosť, kým si postavia svoj vlastný rodinný dom, čo je oddávna vrodená ambícia Oravčanov," vysvetlil pre TASR starosta najmladšej oravskej obce Marek Majdiš.

Obec sa preto podľa neho snaží vytvárať priestor a podmienky na individuálnu bytovú výstavbu. "Limituje nás veľmi členitý terén, ale vytypovali sme dve vhodné väčšie lokality, na ktoré chceme sústrediť výstavbu nových rodinných domov. S vlastníkmi pozemkov riešime problém s prístupovými komunikáciami," pokračoval.

"Musíme zabezpečiť čo najväčšiu možnosť výstavby rodinných domov, lebo mnohí mladí ľudia majú vzťah k rodnej dedine a chcú tu zostať žiť natrvalo. Aj preto sme jednou z mála obcí, ktoré sa môžu v súčasnosti pochváliť prirodzeným prírastkom obyvateľstva. Už nás je viac ako 3300," dodal starosta Oravskej Lesnej.