Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Akadémia ozbrojených síl kupuje terénny nákladiak

Ilustračný snímok. Foto: TASR/Michal Svítok

Vozidlo má byť určené na prepravu osôb, materiálu a špeciálnych zástavieb. Má byť prevádzkovateľné po verejných komunikáciách a v teréne s možnosťou ťahania prívesov.

Bratislava 10. júla (TASR) - Akadémia ozbrojených síl (OS) generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši kupuje nákladný terénny automobil. Celková predpokladaná hodnota zákazky je 153.333,33 eura bez DPH, rozhodujúcim kritérium je cena. Akadémia prijíma ponuky do 18. júla, keď sa aj budú otvárať obálky.

Z informácií zverejnených vo vestníku verejného obstarávania vyplýva, že vozidlo má byť určené na prepravu osôb, materiálu a špeciálnych zástavieb. Má byť prevádzkovateľné po verejných komunikáciách a v teréne s možnosťou ťahania prívesov. Vozidlo musí byť typovo schválené na území SR, musí spĺňať požiadavky v súlade s platnou legislatívou EÚ a požiadavkami NATO. Na podvozok má byť možné montovať rôzne účelové nadstavby.

Nákladné vozidlo musí byť zároveň schopné flexibilného nasadenia na vlastnom území a v rámci operácií NATO, EÚ a OSN. Na vyžiadanie musí spĺňať podmienky na prepravu nebezpečných vecí. Žiadny komponent vozidla nesmie obsahovať azbest.

Jeho životnosť musí dosahovať v rámci životného cyklu minimálne 300.000 kilometrov, norma životnosti minimálne 20 rokov, plánovaný interval údržby má byť minimálne 15.000 kilometrov.