Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Na problematiku AIDS poukáže sviečkový pochod v mestách

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Mládež Slovenského Červeného kríža (SČK) pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS upozorní na možnosti i potrebu prevencie aj národnou súťažou pre stredoškolákov.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Mladí ľudia v piatok vyjadria solidaritu s ľuďmi žijúcimi s HIV/AIDS. Sviečkové pochody budú vo viacerých slovenských mestách. Mládež Slovenského Červeného kríža (SČK) pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS upozorní na možnosti i potrebu prevencie aj národnou súťažou pre stredoškolákov.

"Sviečkové pochody v týchto dňoch organizujú mládežníci SČK vo viacerých mestách. Po celoslovenskej súťaži v Bratislave sa k jej účastníkom pridajú ďalší mladí ľudia, aby v uliciach hlavného mesta upozornili verejnosť na túto problematiku a prejavili solidaritu ľuďom, ktorí žijú s HIV/AIDS," informovala Silvia Kostelná zo SČK.

Predtým sa v priestoroch SČK v Bratislave stretne 15 tímov mladých ľudí z celého Slovenska na Národnej súťaži HIV/AIDS prevencie pre stredné školy. Stredoškoláci si porovnajú nielen svoje vedomosti týkajúce sa vírusu HIV, spôsobu prenosu i ako sa chrániť, budú mať tiež možnosť prejaviť svoju kreativitu.

Počet ľudí žijúcich s HIV/AIDS narastá napriek tomu, že možnosti prevencie existujú. Práve prevencia je preto základnou témou, na ktorú sa aktivity Mládeže SČK v tejto oblasti zameriavajú.