Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia SEKCIA: Zdravie

J. Dolinský končí ako šéf Nemocnice Rázsochy

Na archívnej snímke Jozef Dolinský. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Ministerstvo zdravotníctva v týchto dňoch vypísalo výberové konanie na post generálneho riaditeľa.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Jozef Dolinský končí vo štvrtok vo funkcii šéfa novej príspevkovej organizácie Nemocnica Rázsochy. Ministerstvo zdravotníctva v týchto dňoch vypísalo výberové konanie na post generálneho riaditeľa.

Bývalý šéf Národného onkologického ústavu v Bratislave Dolinský bol vo funkcii generálneho riaditeľa Nemocnice Rázsochy na dobu určitú. "Výkon funkcie bude ukončený dohodnutým dňom, to je 30. novembra 2017," potvrdil pre TASR komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

Rezort hľadal vedenie do Nemocnice Rázsochy už v septembri tohto roka. Na pozíciu generálneho riaditeľa sa neprihlásil žiaden uchádzač, ministerstvo preto opäť v novembri vypísalo výberové konanie. Prihlášky je možné podávať do 19. decembra na adresu ministerstva zdravotníctva. Viac informácií možno nájsť na oficiálnom webe rezortu.

Potrebu novej Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) má vyriešiť výstavba nemocnice na Rázsochách, kde už roky stojí rozostavaný objekt, a rekonštrukcia, prípadne dostavba tej v Ružinove.

Skelet na Rázsochách majú po novom zbúrať. V krátkom čase bude vypísaná verejná súťaž na búranie, informoval minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD). Kedy by sa tam malo začať s výstavbou novej UNB, zatiaľ nie je zrejmé. Drucker však verí, že by to mohlo byť ešte v tomto volebnom období.

Najväčšiu aj najzadlženejšiu slovenskú nemocnicu tvorí v súčasnosti päť zariadení - na Kramároch, v Starom Meste, Ružinove, Petržalke a Podunajských Biskupiciach. Po novom to majú byť len Rázsochy a Ružinov.