Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Štefana Harabina prepustili z nemocnice až dnes

Štefan Harabin Foto: TASR/František Iván

Zdravotný stav predsedu NS SR je uspokojivý. Vyšetrenia nepreukázali žiadne vážne poranenia, vylúčili infarkt a ťažký otras mozgu.

Bratislava 11. januára (TASR) - Predsedu Najvyššieho súdu (NS) SR Štefana Harabina až dnes prepustili z Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave (NÚSCH).

Harabin bude zatiaľ v domácom liečení. Nevylučuje sa však, že už na budúci týždeň bude práceschopný. TASR o tom dnes informovala Kancelária predsedu NS SR. Podľa pôvodných správ lekárov ho mali prepustiť už vo štvrtok.

Zdravotný stav predsedu NS SR je uspokojivý. Vyšetrenia nepreukázali žiadne vážne poranenia, vylúčili infarkt a ťažký otras mozgu. Uviedla to vo štvrtok 10. januára hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová.

Štefana Harabina v NÚSCH hospitalizovali v utorok (8. januára) večer, keď ho previezli z viedenskej nemocnice s podozrením na infarkt a ťažký otras mozgu. "Príčinou náhleho kolapsu bola nevyspatosť a únava spôsobená tým, že deň predtým študoval do noci materiály na konferenciu do Čile. Dlho na letisku sedel, potom prudko vstal, zatočila sa mu hlava a odpadol," dodala Krajačičová. Harabina do NÚSCH previezli z rakúskej nemocnice v 22. viedenskom obvode.

Pred odletom na pracovnú cestu do Čile šéfovi NS SR prišlo v utorok okolo obeda nevoľno, pričom spadol a utrpel úraz. Do nemocnice bol prevezený s podozrením na infarkt, otras mozgu a úraz rebier. Harabin mal odletieť na konferenciu predsedov najvyšších súdov do juhoamerického Čile.