Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

UNB odmieta, že sa nevie postarať o pacientov

Univerzitná nemocnica Bratislava, archívna snímka. Foto: TASR

Vedenie nemocnice jasne nepovedalo, či sa bude pre medializované informácie súdiť.

Bratislava 9. februára (TASR) - Vedenie Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) a jej neurochirurgickej kliniky odmieta tvrdenia, že nevie zabezpečiť liečbu pre pacientov s aneuryzmami mozgových tepien.

Uvádza, že takéto informácie sú nepravdivé a pôvodne mali zrejme vzniknúť na poškodenie jej mena s cieľom spropagovať novovzniknuté pracovisko, ktoré sa takejto liečbe takisto venuje. Na tlačovej konferencii to povedal medicínsky riaditeľ UNB Tomáš Heger.

Tvrdí však, že s týmto neštátnym pracoviskom už komunikuje o možnej spolupráci. Upriamiť ale na seba pozornosť takýmto spôsobom označil Heger za nie veľmi šťastné. "Vítame, že takéto pracovisko vzniká, pretože môže nastať situácia, kedy tam pacienta pošleme," uviedol.

UNB v súčasnosti pri takýchto diagnózach spolupracuje s Národným ústavom srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH), kde je Klinika diagnostickej a intervenčnej rádiológie. Keďže klinika má podľa jeho slov aj po odchode lekárov zabezpečenú plnú prevádzku, nebol podľa neho dôvod riešiť spoluprácu s iným pracoviskom. Spoluprácu sa však aj napriek tomuto tvrdeniu rozhodol napokon rozšíriť aj na iné pracovisko.

Vedenie nemocnice jasne nepovedalo, či sa bude pre medializované informácie súdiť. Pacientovi by podľa Hegera ale takýto typ sporu nepomohol. Dodal, že v nemocnici na Kramároch uvažujú o tom, že by tam vzniklo pracovisko intervenčnej rádiológie.