Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Portál ĽudiaĽuďom.sk prichádza s e-aukciami v prospech ľudí v núdzi

Foto: ĽudiaĽuďom

Prvú e-aukciu na stránku pridala Nadácia Kvapka nádeje, ktorá je hlavným partnerom projektu.

Bratislava 18. októbra (TASR-OTS) - Vydražiť si zaujímavú vec, službu či zážitok a zároveň prispieť na jednu z výziev na ĽudiaĽuďom.sk umožní nový projekt, ktorý tento darcovský portál spúšťa od 17. októbra 2012. Používatelia môžu na adrese aukcie.ludialudom.sk dražiť rôzne predmety, pričom výťažok z týchto e-aukcií pôjde na podporu ľudí v núdzi, samospráv, mimovládnych organizácií či na zaujímavé projekty.

Prvú e-aukciu na stránku pridala Nadácia Kvapka nádeje, ktorá je hlavným partnerom projektu. Používatelia môžu oddnes dražiť večeru so zakladateľkou nadácie Vendulou Svobodovou. Ten s najvyššou ponukou zároveň prispeje na prístroj Neuroset EEG BIOFEEDBACK určený na psychosociálnu regeneráciu a liečbu pre detských pacientov jednotky kostnej drene Kliniky detskej hematológie a onkológie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave.

“E-aukcie majú pomôcť našim príjemcom získať finančné prostriedky na ich výzvy. Čím zaujímavejší bude predmet aukcie, tým väčšia je pravdepodobnosť, že zoženú dostatok zdrojov na svoj projekt. Niekedy pritom nejde ani tak o hodnotu veci, ako o samotný nápad. Medzi prvými e-aukciami sú napríklad stretnutia či spoločné aktivity s rôznymi známymi ľuďmi,” hovorí manažér portálu Roland Kyška.

E-aukcie môžu vyhlasovať príjemcovia s uverejnenými výzvami na podporu na portáli ĽudiaĽuďom.sk, ale aj tí, ktorí sa rozhodnú niektorej z výziev pomôcť. Jedinou podmienkou je, aby výťažok z takýchto e-aukcií išiel priamo k ľuďom a organizáciám, ktorí žiadajú cez darcovský portál o pomoc. Celý výťažok z e-aukcie sa vždy pripisuje medzi dary konkrétnej výzve na ĽudiaĽuďom.sk. Dražitelia ani vyhlasovatelia e-aukcií neplatia žiadne poplatky.

Projekt do konca roka 2012 v pilotnej prevádzke koordinuje 4people, n. o., ktorá je prevádzkovateľom ĽudiaĽuďom.sk. Začiatkom budúceho roka budú môcť e-aukcie vyhlasovať aj jednotliví príjemcovia na portáli. “Chceme byť aj naďalej maximálne otvorení. Tak ako si dnes môže ktokoľvek zaregistrovať výzvu na ĽudiaĽuďom.sk, bude môcť ktokoľvek využívať aj naše e-aukcie, ak bude rešpektovať ich podmienky. Rovnako ako výzvy, aj e-aukcie si ich autori budú môcť dať overiť nezávislými osobami, ktoré potvrdia ich autentickosť,” dodáva R. Kyška.

Nejde o jedinú novinku na portáli. Už čoskoro pribudne ďalšia služba nazvaná DARUJME. Tá je určená výhradne pre neziskové organizácie a má im pomáhať získavať finančné príspevky priamo na ich web stránkach. DARUJME však neponúka iba darcovskú platobnú bránu ale aj databázu darcov, štatistiky, či prepojenie na newslettrový systém MailChimp. Realizátorom tejto orginálnej nadstavby je Centrum pre filantropiu, ktoré je aj spoluzakladateľom portálu ĽudiaĽuďom.