Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Polikliniku v Stropkove vynovili

Poliklinika poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť.

Stropkov 17. júna (TASR) - Zrekonštruované a novovybudované priestory polikliniky, oddelenia dlhodobo chorých a Domova sociálnej starostlivosti, uviedla dnes do života v Stropkove Vranovská nemocnica, n. o., ktorá je prevádzkovateľom spomínaných zdravotníckych zariadení na území mesta.

Zuzana Gajdošiková zo spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadá Vranovská nemocnica, TASR informovala, že na renovácii a dostavbe nemocničných priestorov v Stropkove sa finančne podieľala okrem súkromných zdrojov aj Európska únia.

"Na rekonštrukciu a dovybavenie poliklinického pavilónu získala Vranovská nemocnica, n. o., pre svoju stropkovskú zložku nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške 1,578 milióna eur," konkretizovala hovorkyňa s tým, že investor získal zároveň na dobudovanie nedokončeného pavilónu polikliniky a na jeho vybavenie NFP v hodnote 2,4 milióna eur. Vranovská nemocnica, n. o. použila časť získanej eurodotácie aj na zakúpenie novej prístrojovej techniky pre stropkovské RTG oddelenie. Išlo konkrétne o skiagraf, mamograf, digitálny skener a denzitometer.

V súvislosti s úspešným zavŕšením projektov začalo stropkovské zdravotnícke zariadenie poskytovať vo svojich priestoroch služby pre ľudí s Alzhaimerovou, Parkinsonovou chorobou a demenciami rôzneho druhu. Pacienti tam môžu byť umiestnení celoročne.

Tento projekt prinesie do regiónu podľa slov hovorkyne nové pracovné miesta. "V prvej etape bude v zariadení umiestnených 27 klientov, o ktorých sa bude starať 15 zamestnancov. V ďalších etapách bude postupne umiestnených 80 klientov, o ktorých sa bude starať až 62 zamestnancov. Vhodných kandidátov budeme vyberať v spolupráci s úradom práce," uzavrela Gajdošiková.