Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nová väčšina chce odvolanie riaditeľa žilinskej nemocnice

Štefan Volák Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Hnutie vyzvalo ministerku zdravotníctva, aby okamžite odvolala Štefana Voláka.

Bratislava 14. januára (TASR) - Hnutie Nová väčšina opätovne vyzýva ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú, aby s okamžitou platnosťou odvolala riaditeľa žilinskej nemocnice Štefana Voláka. "Ak to neurobí, bude to priznanie, že s podozrivými praktikami súhlasí. V tom prípade by mal konať predseda vlády," povedal predseda hnutia Daniel Lipšic.

Šéfka rezortu zdravotníctva podľa hovorkyne Zuzany Čižmárikovej nevidí dôvod na Volákovo odvolanie. "Ide o cielenú kampaň televízie Markíza," zdôvodnila. Ministerstvo už predtým reagovalo, že príspevky o žilinskej nemocnici majú viaceré znaky lživej a zavádzajúcej kampane. Verejnosť mala byť informovaná zavádzajúco, účelovo a neférovo.

Televízia Markíza minulý týždeň informovala, že riaditeľ nemocnice Volák kúpil ozdravný plán nemocnice od svojho suseda Juraja Majera. Ten pracuje ako kotolník a je konateľom spoločnosti PP Partnership, ktorá za materiál získala 10.000 eur. Partnerom v spoločnosti má byť Tomáš Tvarůžek, riaditeľov poradca. Ten mal svoj ozdravný plán predkladať vlani v lete.