Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Na dolnom Zemplíne potvrdili už 11 prípadov osýpok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

K pondelku (4.6.) bolo v tejto súvislosti zaočkovaných 102 detí v obci Drahňov.

Michalovce 8. júna (TASR) – V súvislosti s epidémiou osýpok na dolnom Zemplíne je potvrdených už 11 prípadov tohto ochorenia. Pravdepodobných je 13 ochorení, ktoré sa budú laboratórne došetrovať. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

Ako ďalej uviedla, 22 ochorení evidovali v Drahňove v Michalovskom okrese, jedno v obci Baškovce v Sobranskom okrese a ďalšie v meste Strážske. "Hospitalizovaných bolo 21 chorých. U všetkých boli zaznamenané klinické príznaky bez vážnych komplikácií," priblížila.

Najviac ochorení (12) sa vyskytuje vo vekovej kategórii od 15 do 19 rokov, medzi deťmi od jedného do 14 rokov sú siedmi chorí, zvyšok je v skupine od 20 do 44 rokov. Čo sa týka zdravotného personálu v michalovskej nemocnici, stav sa podľa nej nezmenil, to znamená, že medzi chorými sú aj dve zdravotné sestry infekčného oddelenia.

K pondelku (4.6.) bolo v tejto súvislosti zaočkovaných 102 detí v obci Drahňov, jeho vykonávanie pokračuje podľa Račkovej priebežne. "Zatiaľ nie je počet očkovaných vyhodnotený," poznamenala.

O prvých prípadoch zavlečenia osýpok na dolný Zemplín, konkrétne z Veľkej Británie, ÚVZ informoval začiatkom minulého týždňa.