Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Medici si budú môcť v nemocniciach vyskúšať prácu lekára

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jana Holubčíková

Súčasťou denného programu medikov sú viaceré odborné workshopy aj na atraktívne nemedicínske témy, akými sú komunikácia s pacientom, tímovosť alebo ekonomika v zdravotníctve.


Košice 17. júna (TASR) - Medici si budú môcť v lete opäť v nemocniciach vyskúšať prácu lekára. Sieť nemocníc Svet zdravia spustila registráciu na tretí ročník Letného campu. Ide o odborné stáže pre študentov lekárskych fakúlt.

V dňoch 20. až 26. augusta má podľa hovorcu siete nemocníc Tomáša Kráľa 20 najlepších vybraných účastníkov možnosť vyskúšať si prácu na rôznych špecializovaných oddeleniach štyroch nemocníc v okolí Zemplínskej šíravy. Konkrétne v Michalovciach, Trebišove, Humennom a Vranove nad Topľou.

"Súčasťou denného programu medikov sú viaceré odborné workshopy aj na atraktívne nemedicínske témy, akými sú komunikácia s pacientom, tímovosť alebo ekonomika v zdravotníctve. Mladí študenti z lekárskych fakúlt zo Slovenska a z Česka budú mať príležitosť stretnúť sa s profesionálmi spomedzi lekárov rôznych medicínskych odborov, vedenia nemocníc, ako aj zástupcov siete Svet zdravia. Každý večer bude navyše pripravený neformálny spoločenský program," priblížil Kráľ.

"Záleží nám na tom, aby slovenskí talentovaní medici videli priestor na realizáciu kvalitnej medicíny aj v podmienkach regionálnych nemocníc a aby neodchádzali za prácou do zahraničia. Už to, že medici prejavili záujem o odborné stáže v čase svojho voľna, svedčí o ich úprimnom záujme o medicínu a my by sme toto ich nadšenie radi podchytili v kontexte praxe na reálnych nemocničných oddeleniach," konštatovala riaditeľka pre ľudské zdroje spoločností ProCare a Svet zdravia Dana Miňová.

Projekty ako Medik roka alebo Letný camp, ktoré sú určené pre študentov medicíny pomáhajú podľa jej slov v úsilí udržať perspektívnych lekárov na Slovensku.

"Program letných stáží predstavuje pre študenta medicíny nielen pracovné, ale aj zaujímavé spoločenské vyžitie. Neformálnym spôsobom simuluje tímové prostredie, v ktorom lekári pracujú v bežných slovenských nemocniciach. Pre mňa to bol týždeň nových skúseností, zážitkov a kontaktov. Neľutujem obetovanú časť prázdnin a odporúčam tak spraviť každému medikovi, ktorý to so svojím budúcim povolaním myslí vážne,"
doplnil účastník vlaňajšieho Letného campu Patrik Kováč.

Registrácia na Letný camp potrvá do 16. júla.