Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Koncert vďaky opäť podporí Grigorov, premiéra pre Peter Bič Project

Na snímke dobrovoľníčka počas tlačovej konferencie Ligy proti rakovine na tému 17. ročníka Dňa narcisov a štvrtého ročníka Koncertu vďaky 3. apríla 2013 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Na tradičnom podujatí LPR, ktorým vyvrcholí Deň narcisov, sa premiérovo predstaví skupina Peter Bič Project, skokan roka z ankety Zlatý Slávik a držiteľ ceny Rádio Slávik za singel Hey now.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Verejnú finančnú zbierku Ligy proti rakovine (LPR) Deň narcisov po štvrtý raz umocní koncert. Prijať kvietok nádeje od dobrovoľníkov môžu dnes Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta v rámci 17. ročníka zbierky aj na Koncerte vďaky na námestí pri Eurovei. Benefičné podujatie ani tento rok nevynechá Robo Grigorov, ktorý na Koncerte vďaky pravidelne vyjadruje podporu onkologickým pacientom bez nároku na honorár.

"Nevidím dôvod, prečo by som to nemal spraviť. Mám v okolí ľudí, alebo som aj mal, ktorí trpeli alebo trpia na toto ochorenie, takže viem, čo to je," povedal pre TASR skladateľ, producent a spevák, pre ktorého sú "ľudské veci dôležitejšie ako peniaze". Tému žltých narcisov a pacientov trpiacich na rakovinu uzavrel slovami: "Myslím si, že pre nich je dobrý pocit, keď vidia, že na nich svet nezabudol, ako to bývalo kedysi dávno v minulosti, že niekto trpel na nejaké ochorenia a ľudia už ho v podstate vyškrtli. Je oveľa lepšie, keď chorí vidia, že zdraví s nimi držia."

Na tradičnom podujatí LPR, ktorým vyvrcholí Deň narcisov, sa premiérovo predstaví skupina Peter Bič Project, skokan roka z ankety Zlatý Slávik a držiteľ ceny Rádio Slávik za singel Hey now. "Takýchto príležitostí je strašne málo a treba ich podporiť, pretože sú na dobrú vec. Mňa osobne sa to týka, pretože môj otec pred niekoľkými rokmi prekonal rakovinu a pár rokov s tým bojoval," komentoval účasť na koncerte pre TASR gitarista Peter Bič. K atmosfére benefičnej akcie mieni jeho skupina prispieť známymi skladbami. "Ale chceme zahrať aj pesničky, ktoré ľudia až tak nepoznajú. Určite zaznie nový singel Thinking About You, ktorá sa úplne hodí na túto akciu, je strašne pozitívna. Keď ju počulo veľa ľudí, tak povedali, že to je to, čo im dodáva silu," prezradil Peter Bič s tým, že fanúšikovia sa môžu tešiť aj na spomínanú megaúspešnú Hey Now. Tou vlani v novembri otvárali v Olomouci špičkové vedecké centrum, ktoré tiež pomôže pri výskume rakoviny.
Na snímke vľavo Eva Kováčová a prezidentka Ligy proti rakovine Eva Siracká počas tlačovej konferencie Ligy proti rakovine na tému 17. ročníka Dňa narcisov a štvrtého ročníka Koncertu vďaky 3. apríla 2013 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann

Koncert vďaky, ktorý má za cieľ podporiť spolupatričnosť a LPR chce ním tiež poďakovať verejnosti, partnerom, dobrovoľníkom za podporu nielen počas Dňa narcisov, ale i za podporu celoročných aktivít ligy v prospech onkologických pacientov, ich rodín či zdravej populácie, sa oficiálne začne o 16.00 hodine. Polhodinu pred koncertom divákov zabaví dychová hudba Spojár. Ďalej vystúpia Jana Golisová a Bratislavský chlapčenský zbor s pesničkou Kvietok nádeje venovanou zbierke a jej podporovateľom, Ivanna Bagová, Ego, Martin Harich, Marián Bango, skupina Fragile i tanečné zoskupenie Credance.