Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Do kampane Vyzvi srdce k pohybu sa zapojilo opäť viac účastníkov

Ilustračné foto Foto: TASR - Martin Turanovič

Najúspešnejší v kampani bol znova Banskobystrický kraj so 195 účastníkmi, čo predstavuje 28 percent z celkového počtu účastníkov.

Banská Bystrica 27. novembra (TASR) – Široká propagácia pohybu pre zdravie, ako aj vytváranie partnerstiev pre zlepšovanie možností na rekreačné športovanie obyvateľstva a bezpečné spôsoby dopravy vlastnou silou bolo cieľom kampane Vyzvi srdce k pohybu, ktorej 7. ročník sa tohto roku uskutočnil na území celého Slovenska. Kampaň sa konala na výzvu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), pod záštitou Úradu verejného zdravotníctva SR a Kancelárie WHO na Slovensku.

Podľa slov Márie Tolnayovej, hovorkyne Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici, ktorý bol celoslovenským garantom tejto kampane, dostali v tomto roku účastnícke listy od 690 dospelých ľudí. „Je to o 19 percent viac ako v predchádzajúcom ročníku, ktorý sa konal v roku 2015,“ konštatovala.

"Najúspešnejší bol opäť Banskobystrický kraj so 195 účastníkmi, čo predstavuje 28 percent z celkového počtu účastníkov. Druhé miesto patrí Nitrianskemu kraju, z ktorého sa kampane zúčastnilo 130 osôb. Tretie miesto obsadil Trnavský kraj so 116 a štvrté miesto patrí Košickému kraju s 90 účastníkmi kampane,“ konkretizovala vedúca Oddelenia podpory zdravia RÚVZ Silvia Kontrošová.