Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Handlovská nemocnica bezplatne vyšetrí mykózy všetkým záujemcom

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Dôvodom sú letné kožné ochorenia. Cieľom kampane je včas prispieť k odhaleniu hubových ochorení kože, ktoré sú dobre liečiteľné a vyliečiteľné bez následkov, pokiaľ sú zachytené včas

Handlová 27. augusta (TASR) - Bezplatné vyšetrenie mykóz ponúkne verejnosti od 5. septembra kožná ambulancia handlovskej nemocnice. Dôvodom sú letné kožné ochorenia. Spôsobujú ich viaceré negatívne faktory, ktorým je koža v lete vystavená.

"Medzi typicky letné ochorenia kože patria hubové ochorenia, ktoré v horúcom období roka spôsobujú najviac kožných problémov. Nazývame ich aj mykózy alebo dermatomykózy. Bývajú nechceným následkom kúpania v prírodných alebo verejných kúpaliskách, ako aj dôsledkom prirodzene zhoršených podmienok na kožný kryt pri vyšších teplotách okolitého prostredia," vysvetlila lekárka kožnej ambulancie Gabriela Uhliarová.

Cieľom kampane je včas prispieť k odhaleniu hubových ochorení kože, ktoré sú dobre liečiteľné a vyliečiteľné bez následkov, pokiaľ sú zachytené včas. "Je veľmi dôležité sledovať svoju kožu práve v tomto letnom období a pri podozrení sa nechať vyšetriť u odborného lekára. Mnoho ľudí s návštevou lekára váha, aj keď majú podozrenie na ochorenie. Veľakrát im práve podobné akcie dodajú potrebnú odvahu," dodala.

Ambulantné hodiny pre neobjednaných pacientov sú v pondelok až piatok od 7.00 do 12.00 h. Na vyšetrenie mykóz sa možno objednať aj telefonicky alebo prostredníctvom mailu. Všetky informácie nájdu záujemcovia na internetovej stránke nemocnice.