Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Budúcnosť dojčenskej výživy

Peter Pytel, Field Manager dojčenskej výživy Nestlé CZ/SK Foto: Nestlé Slovensko s.r.o.

Prvá a jediná dojčenská výživa BEBA COMFORT s oligosacharidmi 2´FL, podľa vzoru materského mlieka.

Bratislava 22. mája (OTS) - Henri Nestlé predstavil svetu v roku 1867 jednu z prvých dojčenských výživ pod názvom Farina Lactéé. Na myšlienku svojho zakladateľa „Pomáhať mamičkám a deťom“ nadviazala spoločnosť Nestlé 60-ročným výskumom materského mlieka na vedeckovýskumnom stredisku v Lusanne. Materské mlieko je najlepšia výživa pre bábätká a cieľom Nestlé je čo najviac sa mu priblížiť. Ako prvé sa vedeckí experti zamerali na jednu z najdôležitejších zložiek materského mlieka – bielkovinu. V posledných tridsiatich rokoch sa venovali výskumu oligosacharidov HMO - „Human milk oligosaccharides“, v ktorých je najpočetnejšia štruktúra 2´FL. Nestlé ako prvý výrobca dojčenskej výživy prichádza na domáci trh s novým prémiovým radom tejto výživy BEBA COMFORT. Jej revolučné zloženie obsahuje 2´FL (2fukosyllaktózu), ktorá je svojou štruktúrou identická s oligosacharidmi v materskom mlieku (HM-O), bielkovinu OPTIPRO® a probiotické baktérie. Všetky spomenuté zložky boli vyvinuté podľa vzoru materského mlieka.

Henri Nestlé, nemecký lekárnik žijúci vo Švajčiarsku a zakladateľ, predstavil svetu prvú dojčenskú výživu Farina Lactée v roku 1867. Od tej doby značka Nestlé nazbierala vyše 150 rokov skúseností. Počas uplynulých 60 rokov sa spoločnosť zamerala na výskum materského mlieka, ktoré je najlepšou výživou pre dojčatá a stalo sa predlohou pre ďalší vývoj. "Dojčenská výživa stála na počiatku našej spoločnosti a je aj naďalej našim najdôležitejším produktom. Keďže deti sú tým najcennejším, neustále pre nich dojčenskú výživu zdokonaľujeme. Teraz prinášame náš revolučný objav pre mamičky, ktoré nemôžu dojčiť - BEBA COMFORT 2 HM-O - dojčenskú výživu, ktorá ako jediná na našom trhu obsahuje oligosacharid 2'FL, štruktúrou identický s tými v materskom mlieku," hovorí Kristína Dušková, Marketing Manager, Nestlé Česko.

Revolučné a nové zloženie prospieva predovšetkým dojčatám
Prémiová dojčenská výživa BEBA COMFORT 2 HM-O je určená pre deti od 6. mesiacov a je pokračujúcim radom BEBA COMFORT 1 HM-O. Ako prvá a jediná dojčenská výživa obsahuje oligosacharid 2'FL, štruktúru identickú s tými v materskom mlieku. HMO, čiže oligosacharidy materského mlieka, sú bioaktívne zložky, ktoré sú treťou najpočetnejšou zložkou materského mlieka. Ďalej obsahuje najlepšiu možnú bielkovinu OPTIPRO, ktorá sa získava špeciálnym procesom s cieľom priblížiť sa čo najviac zloženiu materského mlieka. Revolučné zloženie tejto prémiovej dojčenskej výživy je tiež obohatené o probiotické baktérie Lactobacillus reuteri, ktoré sa prirodzene nachádzajú v črevnej mikroflóre dojčených detí. Zloženie produktu prirodzene posilňuje imunitný systém dojčiat a podporuje ich zdravý rast a vývoj.

Začalo sa to pred viac ako 150 rokmi
Spoločnosť Nestlé bola založená v roku 1866 a je pomenovaná podľa nemeckého lekárnika žijúceho vo Švajčiarsku - Henriho Nestlé. Ten celý svoj život zasvätil experimentovaniu s rôznymi kombináciami mlieka, pšeničnej múky a cukru tak, aby vytvoril zodpovedajúcu výživu pre dojčatá, ktoré nemohli byť dojčené materským mliekom. Jeho hlavným cieľom bolo pomôcť pri riešení problému vysokej miery dojčenskej úmrtnosti v dôsledku nedostatočnej a nesprávnej výživy. V roku 1867 vo švajčiarskom meste Vevey uviedol na trh svoju "Farine Lactée", ktorá kombinovala kravské mlieko, pšeničnú múku a cukor. Revolučný výrobok mal úspech po celom svete. Išlo o prvú sériovo vyrábanú a bezpečnú náhradu materského mlieka.
BEBA COMFORT 2 HM-O v prémiovom a praktickom balení
Foto: Nestlé Slovensko s.r.o.

BEBA COMFORT 2 HM-O v prémiovom a praktickom balení
Prémiový rad dojčenských výživ je vďaka 100 % recyklovateľnej plechovke dobre chránený pred vzduchom a vlhkosťou. Odmerka je uložená v oddelenom priestore plechovky. Tým je zaistené hygienické skladovanie. Priehľadné viečko dáva možnosť skontrolovať, koľko prášku v plechovke zostáva. Prázdna plechovka sa dá ďalej využiť napríklad ako dóza v kuchyni.
Odporúčaná maloobchodná cena je: 15,51 €