Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Zo streľby v štáte Maine je podozrivý inštruktor vycvičený armádou

Policajti hliadkujú v Lewistone v štáte Maine 25. októbra 2023. Najmenej 16 ľudí zahynulo a viacero ďalších utrpelo zranenia pri streľbe v meste Lewiston v americkom štáte Maine. Po strelcovi stále pátra polícia. Podozrivý spustil streľbu na dvoch miestach, oznámili citované zdroje pod podmienkou zachovania anonymity vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie. Podľa miestnych médií k streľbe došlo na bowlingovej dráhe a tiež v bare. Foto: TASR/AP

Polícia v meste Lewiston na Facebooku potvrdila, že po Cardovi pátra v súvislosti so streľbou. Predpokladá, že je ozbrojený a nebezpečný.

Lewiston 26. októbra (TASR) — Zo stredajšej masakry v štáte Maine je podozrivý inštruktor streľby, ktorý podľa miestnej polície nedávno strávil dva týždne v psychiatrickej liečebni. Streľba v meste Lewiston si vyžiadala najmenej 16 obetí. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Podozrivý Robert Card (40) prešiel výcvikom v americkej armáde. V lete ho na dva týždne umiestnili do psychiatrického zariadenia, pretože sa vyhrážal útokom na vojenskú výcvikovú základňu v meste Saco a tvrdil, že počuje hlasy.

Polícia v meste Lewiston na Facebooku potvrdila, že po Cardovi pátra v súvislosti so streľbou. Predpokladá, že je ozbrojený a nebezpečný.



Streľbu polícii ohlásili v stredu večer krátko po 20.00 h miestneho času. Podozrivý spustil streľbu v bowlingovej hale a v bare. Člen mestského zastupiteľstva v Lewistone Robert McCarthy pre televíziu CNN povedal, že streľba si vyžiadala najmenej 22 mŕtvych. Desiatky ďalších osôb utrpeli zranenia.

Miestne zdravotné stredisko na svojej webovej stránke oznámilo, že jeho personál "reaguje na hromadnú streľbu" a koordinuje s miestnymi nemocnicami prijímanie pacientov.

Úrad šerifa okresu Androscoggin zverejnil dva zábery domnelého páchateľa a požiadala verejnosť o pomoc pri pátraní. Je na nich zachytený muž s bradou v hnedom kabáte držiaci strelnú zbraň, ktorý vchádza do budovy, píše stanica BBC.