Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Technik, ktorého vinia za únik materiálu so Zemanom, už nepracuje v ČT

Miloš Zeman poskytuje rozhovor médiám Foto: TASR/Michal Svítok

Podľa informácií internetového serveru Týden.cz znamenajú prijaté opatrenia koniec pracovnej zmluvy pre jedného z technikov, ktorý odišiel po dohode s tým, že sa necíti vinný.

Praha 25. februára (TASR) - Verejnoprávna Česká televízia (ČT) ukončila spoluprácu s technikom, ktorému kladie za vinu únik nezostrihaného záznamu pádu novozvoleného prezidenta ČR Miloša Zemana v priestoroch inštitúcie. Zamestnanec sa však necíti vinný, do prípadu tak vstúpili odbory. Informuje o tom internetový server iDNES.cz.

Česká televízia vykonala interné vyšetrovanie ohľadom úniku tzv. hrubých materiálov, ktoré boli vyrobené pred začiatkom rozhovoru s novozvoleným prezidentom ČR. Na základe tohto vyšetrovania boli prijaté tak systémové, ako aj personálne opatrenia, aby sa v budúcnosti podobná vec neopakovala," cituje server hovorkyňu ČR Michaelu Fričovú.

Podľa informácií internetového serveru Týden.cz znamenajú prijaté opatrenia koniec pracovnej zmluvy pre jedného z technikov, ktorý odišiel po dohode s tým, že sa necíti vinný. ČT si údajne podpísanie dohody s ním vynútila.

Odchod jedného z technikov potvrdil iDNES.cz aj predseda odborovej organizácie v ČT Antonín Dekoj. "Snažíme sa celú vec správne a spravodlivo vyriešiť. Výsledkom má byť to, aby za ňu zodpovedal vinník, a nie domnelý vinník," vyhlásil odborársky predák a dodal: "Viac vám teraz nepoviem, pretože keď sa niečo stane doma, tak sa to doma má aj riešiť. Vyniesť akýkoľvek materiál von je zločin a ten, kto to urobil, musí byť potrestaný. Na druhej strane určite bolo to najhoršie riešenie, že si to odniesol technik," dodal.