Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Zeman: Drahoš je spojený s migráciou, ale inzerát bol zbytočný

Na archívnej snímke Miloš Zeman Foto: TASR/Michal Svítok

Zeman sa podľa spravodajského portálu v relácii TV Barrandov oprel aj do premiéra Andreja Babiša za jeho slová, že by sa mal zbaviť svojho kancelára Vratislava Mynářa a poradcu Martina Nejedlého.

Praha 19. januára (TASR) - Prezident Miloš Zeman si nemyslí, že by mu inzerát, v ktorom spolok Priatelia Miloša Zemana varuje pred jeho protikandidátom Jiřím Drahošom, v kampani pomohol. Podľa neho to ale nemení nič na tom, že jeho súper v boji o prezidentské kreslo je spojený s migráciou. Súčasný český prezident to podľa internetového servera Novinky.cz povedal vo štvrtkovom vysielaní v TV Barrandov.

"Pán Drahoš je spojený s migráciou, v tomto prípade ide o pravdivú tému. Vlani v júni v Lucerne vyhlásil, že 2600 imigrantov pokojne znesieme. Pretože migrácia je citlivá téma, tak spojenie pána Drahoša s migračným prístupom je logické a oprávnené," vyhlásil Zeman na margo inzerátu a dodal, že mu v kampani skôr nepomôže. Naznačil tiež, že o ňom nevedel.

Internetový server iDNES.cz uviedol, že v inzeráte, ktorý sa vo štvrtok objavil v niektorých českých denníkoch sa píše: "Stop imigrantom a Drahošovi. Táto zem je naša!" a nabáda k voľbe Zemana. Jeho zadávateľom je firma Euro - Agency, ktorá podľa Zemanovho transparentného účtu pred prvým kolom prezidentských volieb v Česku zaplatila 1,8 miliónov Kč práve za inzerciu v dennej tlači. Jeden z českých denníkov k inzerátu prikladá aj reakciu Jiřího Drahoša: "Presne tento typ lží a dezinformácií som očakával. Je to obyčajné ohováranie. Súhlasím iba s časťou Stop imigrantom. Nikto z nás tu vlny imigrantov nechce," povedal Drahoš.

Zeman sa podľa spravodajského portálu Novinky.cz v relácii oprel aj do premiéra Andreja Babiša za jeho slová, že by sa mal zbaviť svojho kancelára Vratislava Mynářa a poradcu Martina Nejedlého. Zo slov súčasného českého prezidenta však vyplynulo, že s Babišom ako šéfom ďalšej českej vlády počíta a že stranám poskytne medzi prijatím demisie a menovaním novej vlády dostatok času na rokovanie.