Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Železničnú stanicu v Barcelone evakuovali druhý deň po sebe

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Polícia túto stanicu uzavrela aj v pondelok približne o 17.00 h. Dôvodom bolo vtedy nahlásenie bomby, ktorá sa údajne mala nachádzať v jednom z prichádzajúcich vlakov.

Barcelona 27. júna (TASR) - Hlavnú železničnú stanicu v Barcelone už druhý deň po sebe nakrátko evakuovali. V utorok bola dôvodom zatvorenia stanice Plaça de Catalunya správa o náleze podozrivého predmetu, zatiaľ čo v pondelok ju podnietila bombová hrozba. V oboch prípadoch však išlo o falošný poplach, uviedla miestna polícia. TASR správu prebrala od agentúry Reuters.

Katalánska polícia na Twitteri na margo utorňajšieho incidentu uviedla, že jej jednotka na zneškodňovanie bômb nasadila na miesto špeciálneho robota, pomocou ktorého následne zistila, že išlo o falošný poplach. Dodala, že stanica bola následne znovu otvorená.

Hovorca katalánskej polície pre Reuters uviedol, že príslušník bezpečnostnej stráže začul v utorok podvečer v odpadkovom koši na stanici podozrivé tikanie a spozoroval tiež káble, ktoré z koša trčali. Incident podnietil evakuáciu a zatvorenie stanice.

Polícia túto stanicu uzavrela aj v pondelok približne o 17.00 h. Dôvodom bolo vtedy nahlásenie bomby, ktorá sa údajne mala nachádzať v jednom z prichádzajúcich vlakov. Polícia následne vlak prehľadala a dospela k záveru, že išlo o falošný poplach. Následne povolila otvorenie stanice.