Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Z pásma Gazy vystrelili na Izrael vyše 3200 rakiet

Izraelskí policajti nabíjajú zbrane palestínskych militantov pred policajnou stanicou v meste Sderot na juhu Izraela 8. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Islamistický Hamas spustil v sobotu ráno z Gazy rozsiahle raketové útoky na Izrael a jeho ozbrojenci súčasne prenikli cez hranicu.

Tel Aviv 8. októbra (TASR) – Palestínski militanti vystrelili z pásma Gazy na Izrael od začiatku bojov viac ako 3200 rakiet, uviedla v nedeľu izraelská armáda. TASR o tom informuje podľa agentúry DPA.

Od sobotňajšieho rána zaregistroval Izrael 3255 rakiet odpálených z Gazy, uviedol armádny hovorca.

Islamistický Hamas spustil v sobotu ráno z Gazy rozsiahle raketové útoky na Izrael a jeho ozbrojenci súčasne prenikli cez hranicu. Izrael reagoval protiútokmi. Boje a raketová streľba v nedeľu pokračovali. Izrael, USA a EÚ považujú Hamas za teroristickú organizáciu.



V Izraeli zahynulo pri útokoch a bojoch viac ako 600 ľudí, uviedla v nedeľu popoludní izraelská vláda s tým, že Hamas zadržiava vyše 100 rukojemníkov unesených v Izraeli. V pásme Gazy podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva kontrolovaného Hamasom stúpol počet zabitých na 370, pričom ďalších 2200 ľudí utrpelo zranenia.