Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Výbuchy na pumpe v Rumunsku si vyžiadali jednu obeť a 57 zranených

Hasiča, ktorý utrpel zranenia počas explózie na čerpacej stanici skvapalneného plynu (LPG) v mestečku Crevedi neďaleko Bukurešti, nakladajú do vojenského lietadla smerujúceho do Bruselu na leteckej základni v meste Otopeni v nedeľu 27. augusta 2023. Pri výbuchu na čerpacej stanici v Rumunsku zomrela v sobotu jedna osoba, pričom najmenej osem ďalších utrpelo zranenia. Následný druhý výbuch zranil najmenej 26 hasičov. Foto: TASR/AP

Rumunský minister zdravotníctva Alexandru Rafila medzičasom pre tamojšie médiá potvrdil, že incident si vyžiadal jeden ľudský život.

Bukurešť 27. augusta (TASR) - Jedna osoba zomrela a 57 bolo zranených po dvoch výbuchoch, ktoré v sobotu neskoro večer zničili nelicencovanú čerpaciu stanicou na skvapalnený plyn v obci Crevedia severne od Bukurešti. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Medzi zranenými - niektorí s ťažkými popáleninami - je 39 hasičov, ktorí prišli hasiť požiar po prvom výbuchu.

"V noci sme presunuli dvoch hasičov a dvoch civilistov do zahraničia (na ošetrenie) a ďalší budú nasledovať,
" uviedol v nedeľu šéf pohotovostného oddelenia Raed Arafat.

Príčina výbuchov bezprostredne nebola známa a prokuratúra už začala vyšetrovanie. "Vieme, že stanica už nefungovala, takže zjavne nemala povolenie fungovať," povedal Arafat. V okruhu 700 metrov si požiar vynútil evakuáciu ľudí.

Nešťastie posilnilo kritiku verejnosti pre slabý úradný dohľad dodržiavania bezpečnostných predpisov. V roku 2015 v nočnom klube v Bukurešti po odpálení ohňostroja vypukol požiar a zabil 64 ľudí.