Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Výbuch v nemeckom bare s vodnými fajkami: Zranilo sa šesť ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prokuratúra bude iniciovať vydanie zatykačov na oboch podozrivých, pretože v ich prípade jestvuje dôvodné podozrenie z trestných činov pokusu o vraždu a ťažkého podpaľačstva.

Berlín 3. augusta (TASR) - Nemecká polícia zadržala dve podozrivé osoby v súvislosti s nočným výbuchom a následným požiarom v bare s vodnými fajkami v meste Giessen v spolkovej krajine Hesensko, pričom sa zranilo šesť osôb.

Ide o 22-ročného muža z Öhringenu v Bádensku-Württembersku a o rok staršieho muža z Fernwaldu v strednom Hesensku, informovali policajné zdroje a zdroje prokuratúry.

Prokuratúra bude v piatok iniciovať vydanie zatykačov na oboch podozrivých, pretože v ich prípade jestvuje dôvodné podozrenie z trestných činov pokusu o vraždu a ťažkého podpaľačstva. Motív tejto trestnej činnosti predbežne nie je známy.

Muži podľa doterajších poznatkov vnikli v noci do budovy, v ktorej založili požiar. Následne tam došlo k explózii, pri ktorej mladší z dvojice utrpel ťažké zranenia.

Z nemocnice v neďalekom Lichu, odkiaľ ho vrtuľník záchranárov prepravil na špeciálnu kliniku do Offenbachu, lekári informovali policajtov o podozrivých zraneniach pacienta, ktorý však najskôr nebol schopný výsluchu.

Druhý z dvojice sa v hľadáčiku vyšetrovateľov ocitol vďaka výpovediam svedkov a motorovému vozidlu, ktoré použil pri úteku z miesta činu. Tento muž sa prihlásil na polícii, kde však zatiaľ odmietol vypovedať.

Materiálne škody vyčíslila polícia na rádovo stovky tisícok eur. Susedný obytný dom tlaková vlna vážne poškodila, takže jestvovalo nebezpečenstvo jeho zrútenia.