Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

TRAGÉDIA NA hudobnom FESTIVALE: Na predávkovanie zomrelo sedem ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Veľa ďalších museli hospitalizovať.

Hanoj 17. septembra (TASR) - Sedem ľudí zomrelo na následky predávkovania sa drogami na hudobnom festivale vo vietnamskom hlavnom meste Hanoj, informovali v pondelok vládne média.

Miestne úrady potvrdili, že podľa priebežných informácii zomrelo sedem ľudí a veľa ďalších museli hospitalizovať. Sanitky začali ľudí z miesta odvážať v nedeľu o 22.30 miestneho času, napísal spravodajský web Vnexpress. Jeden z ošetrovaných zomrel už počas prevozu; ďalší šiesti zraneniam podľahli po prijatí do nemocnice.

Polícii sa zatiaľ nepodarilo určiť konečný počet predávkovaných ľudí a ani identifikovať drogu, ktorá nešťastie spôsobila. Jeden z návštevníkov festivalu povedal, že mnohí z nich užili povzbudzujúce prostriedky.

Podujatie s názvom Vietnam Electronic Weekend sa konalo vo vodnom parku v oblasti Tai Ho v severnej časti Hanoja. Bol to jeden z najväčších festivalov elektronickej hudby, aký sa kedy konal v metropole Vietnamu. Vystúpili na ňom aj známi dídžeji Ben Nicky, Yellow Claw a Headhunterz, približuje agentúra DPA.