Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Dvaja mŕtvi a 27 zranených: V Poľsku havaroval autobus s dôchodcami

Na snímke záchranári zasahajú na mieste nehody autobusu, pri ktorej zahynuli 2 ľudia a zranilo sa najmenej 27 ľudí, v poľskom Konstantynowe 18. júna 2018. Foto: TASR/AP

Autobus viezol približne 50 ľudí. Išlo o poľských dôchodcov z dediny Bodzanów, ktorí išli na dovolenku do Sopotu pri Baltskom mori.

Varšava 18. júna (TASR) - Dve osoby prišli v pondelok o život a najmenej 27 ďalších utrpelo zranenia po tom, čo v strednom Poľsku havaroval autobus s dovolenkujúcimi dôchodcami. S oznámením sa na miestne úrady o tom informovala agentúra AP.

Autobus viezol približne 50 ľudí. Išlo o poľských dôchodcov z dediny Bodzanów, ktorí išli na dovolenku do Sopotu pri Baltskom mori. Vozidlo zišlo z neznámych dôvodov z vozovky do priekopy.

Nešťastie sa stalo krátko po siedmej hodine ráno v strednom Poľsku na ceste smerujúcej do miest Gdansk a Sopot na pobreží Baltského mora, uviedol šéf miestnych hasičov Janusz Halak.

Zranených vrtuľníkmi previezli do okolitých nemocníc v regióne. Niektorí z nich utrpeli vážne zranenia, nie sú však v ohrození života, dodal.

O život prišli dve 65-ročné dôchodkyne, povedala hovorkyňa miestnej polície Marta Blachowiczová.

Polícia okolnosti nehody vyšetruje.