Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

V Amerike majú nový spôsob vraždy, strkajú sa pod vlaky v metre

Stanica metra v štvrti Queens, na ktorej 28.12.2012 žena strčila muža pod idúci vlak. Foto: TASR/AP Photo

Neznáma žena strčila svojho spolucestujúceho pod idúci vlak. V decembri tohto roku je to už druhý podobný prípad.

New York 29. decembra (TASR) - Ďalší cestujúci podzemnej dráhy v New Yorku prišiel o život, keď ho pod prichádzajúci vlak strčila neznáma žena. Ako pripomínajú tlačové agentúry, v decembri ide už o druhý prípad tohto druhu.

Newyorská polícia po páchateľke, ktorou je mladá žena hispánskeho pôvodu, pátra, pričom má k dispozícii aj záznam z bezpečnostných kamier.

Svedkovia informovali, že žena sedela na lavičke na nástupišti stanice v štvrti Queens, pričom si niečo sama pre seba rozprávala. V okamihu, keď sa do stanice, ktorá je pod holým nebom, blížil vlak, vstala a strčila zozadu do muža. Ten si podľa svedkov zrejme nevšimol, že sa k nemu niekto blíži.

Ako informovala polícia, obeťou útoku je 46-ročný muž pôvodom z Indie, ktorý žil v New Yorku, kde pracoval v tlačiarni.

Newyorský starosta Michael Bloomberg v súvislosti s tragédiou kritizoval sériu zákonov, ktoré od 60. do 90. rokov viedli k prepusteniu mnohých psychicky narušených ľudí z kliník so zdôvodnením, že nie sú hrozbou pre verejnosť.

Na dôvažok, ako pripomína agentúra AP, na nástupištiach v newyorskom metre nie sú žiadne bariéry medzi cestujúcimi a vlakmi, takže sa stáva, že ľudia spadnú alebo aj zámerne skočia pod prichádzajúci vlak.

Prvý prípad strčenia do spolucestujúceho s následkom smrti sa odohral začiatkom decembra, keď 30-ročný bezdomovec bezdôvodne sotil pod vlak 58-ročného muža stojaceho na nástupišti. Zhodou okolností tam bol aj fotograf, ktorý urobil fotografiu muža márne sa snažiaceho vyškriabať sa z koľajišťa na perón. Zverejnenie fotografie na prvých stránkach novín New York Post vyvolalo veľkú nevôľu čitateľov.