Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

V Nemecku zadržali podozrivého z plánovania útoku na kolínsky dóm

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Muža vo veku 41 rokov zadržali v nedeľu večer v meste Bochum v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko na západe Nemecka.

Kolín nad Rýnom 1. januára (TASR) - Nemecká polícia v nedeľu večer zadržala ďalšiu osobu podozrivú z plánovania teroristického útoku na katedrálu v Kolíne nad Rýnom. Oznámila, že bezpečnostné opatrenia v dóme zostávajú v platnosti aj naďalej. TASR správu prevzala z agentúr AP a DPA.

Muža vo veku 41 rokov zadržali v nedeľu večer v meste Bochum v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko na západe Nemecka. "V katedrále budú aj naďalej bezpečnostné kontroly," uviedol v pondelok hovorca polície. Dodal, že polícia prehodnocuje, ako dlho zostanú opatrenia v platnosti.

Informácie o plánovanom útoku získala polícia niekoľko dní pred Vianocami. Mal sa uskutočniť počas silvestrovských osláv. V spojitosti s plánovaním útoku úrady zadržali už päť osôb. Všetky údajne patria do väčšej siete ľudí rozšírenej v celom Nemecku a v ďalších krajinách Európy.

Polícia katedrálu pre hrozbu útoku pre turistov uzatvorila a dnu mohli vstúpiť iba veriaci mieriaci na bohoslužby. Pred vstupom sa však museli podrobiť bezpečnostnej prehliadke služobným psom vycvičeným na odhaľovanie výbušnín.