Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

V Lamanšskom prielive zachránili 9 migrantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Už od jesene narastá počet incidentov, pri ktorých sa migranti snažia dostať z Francúzska do Británie plavbou cez Lamanšský prieliv.

Paríž 18. decembra (TASR) - Skupinu deviatich migrantov vrátane jedného dieťaťa zachránili vo štvrtok ráno v Lamanšskom prielive francúzske bezpečnostné zložky. Migranti sa dosali do krízovej situácie po tom, ako sa na malom člne pokúsili preplaviť do Británie. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa vyjadrenia francúzskych námorných síl bola skupinka migrantov na malom plavidle lokalizovaná a zachránená vo štvrtok ráno po troch hodinách pátrania, približne 30 kilometrov severozápadne od mesta Dunkerque.

K pôvodnej francúzskej záchrannej skupine pozostávajúcej z vrtuľníka a troch lodí sa neskôr pripojili ešte dva vrtuľníky z Belgicka a Británie, s cieľom prehľadať čo najväčšie územie.

Už od jesene narastá počet incidentov, pri ktorých sa migranti snažia dostať z Francúzska do Británie plavbou cez Lamanšský prieliv. V novembri bola za podobných okolností vo vodách prielivu zachránená skupina 18 migrantov na dvoch plavidlách.