Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

V Bulharsku zavraždili 30-ročnú novinárku Viktoriu Marinovovú

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pred vraždou bola vystavená brutálnemu fyzickému útoku a znásilnená.

Sofia 7. októbra (TASR) - V bulharskom meste Ruse bola v sobotu zavraždená novinárka Viktoria Marinovová, ktorá pracovala pre regionálnu televíziu bTV. Informovalo o tom na Twitteri konzorcium investigatívnych novinárov a médií OCCRP.

Bulharský denník Dnevnik na svojej internetovej stránke uviedol, že nález tela 30-ročnej novinárky ohlásil v sobotu o 14.24 h na linke 112 neznámy volajúci. Jej obnažené telo sa našlo v kríkoch na ťažko prístupnom mieste neďaleko móla na 492. kilometri rieky Dunaj. Podľa bulharskej polície bola Marinovová pred vraždou znásilnená a zbitá. Smrť podľa predbežných zistení nastala udusením.

Polícia v Ruse v súčasnosti preveruje, či vražda Marinovovej súvisí s jej prácou, alobo išlo o sexuálne motivovaný zločin.

Za posledných 12 mesiacov boli v krajinách Európskej únie zavraždení traja novinári, z ktorých dvaja - slovenský novinár Ján Kuciak a jeho maltská kolegyňa Daphne Caruana Galiziová - dokázateľne v súvislosti so svojou prácou.

bTV je prvá bulharská komerčná celoštátna televízia, ktorú vlastní spoločnosť Central European Media Enterprises (CME). Vďaka svojej programovej skladbe, ktorú z veľkej časti vypĺňa zábavný program, je najsledovanejšie televíziou v Bulharsku.