Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

V Bavorsku museli pre bombovú hrozbu opäť evakuovať školu

Ilustračné foto Foto: TASR - Martin Baumann

V pondelok si viacero bombových hrozieb vyžiadalo rozsiahlejšie policajné zásahy na školách v rôznych oblastiach Nemecka.

Bayreuth 24. októbra (TASR) - Ďalší bombový poplach zaznamenali na škole v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko, uviedla v utorok v ranných hodinách tamojšia polícia. Informovala o tom agentúra DPA.

Policajti museli evakuovať a uzavrieť budovu strednej školy v meste Bayreuth po tom, čo jej vedenie dostalo e-mail súvisiaci s palestínskym militantným hnutím Hamas, spresnila polícia prostredníctvom svojho hovorcu.

Hrozbu vzali vážne napriek tomu, že v uplynulých dňoch došlo k viacerým podobným bombovým poplachom na školách v Bavorsku - ani v jednom prípade sa však nenašlo nič podozrivé, pripomína DPA.

V pondelok si viacero bombových hrozieb vyžiadalo rozsiahlejšie policajné zásahy na školách v rôznych oblastiach Nemecka. Týkali sa spolkových krajín Bavorsko (Augsburg, Regensburg a Cham), Bádensko-Württembersko (Karlsruhe a Mannheim), Severné Porýnie-Westfálsko (Solingen a Wuppertal), Sasko (Chemnitz) i durínskej krajinskej metropoly Erfurt.

Pre bombovú hrozbu museli nakrátko evakuovať aj sídlo verejnoprávnej televíznej stanice ZDF v meste Mainz.