Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Sessions poprel obvinenia z podpory Ku-klux-klanu

Člen hnutia Ku Klux Klan, ilustračná snímka. Foto: TASR AP

Pred senátnym výborom pre súdnictvo senátor za americký štát Alabama, ktorý je nominantom novozvoleného prezidenta Trumpa na post ministra spravodlivosti uviedol, že obvinenia sú odporne nepravdivé.

Washington 11. januára (TASR) - Senátor za americký štát Alabama Jeff Sessions, ktorý je nominantom novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa na post ministra spravodlivosti, poprel obvinenia, že bol sympatizantom rasistickej organizácie Ku-klux-klan.

Na úvod dvojdňového vypočúvania pred senátnym výborom pre súdnictvo Sessions uviedol, že dávne obvinenia, podľa ktorých bol priaznivcom Ku-klux-klanu, "odporne nepravdivé".

"Ku-klux-klan, všetko to, čo predstavuje, ako aj jeho odporná ideológia, sa mi protiví," uviedol Sessions, pričom dodal že neľútostná a systematická diskriminácia "mala na našich afroamerických bratov a sestry hrôzostrašný vplyv".

Vypočúvanie často narúšali protestujúci vrátane páru oblečeného v typických bielych plášťoch a kapucniach Ku-klux-klanu, ktorý skandoval heslá ako "Preč s Trumpom", "Preč s KKK", "Preč s rasistickými USA".