Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

PRED HURIKÁNOM FLORENCE vyhlásil stav núdze aj štát Georgia

Hurikán v stredu zoslabol na tretiu kategóriu a sprevádza ho vietor s rýchlosťou 205 kilometrov za hodinu. Foto: TASR/AP

Podľa úradov ide o výnimočne nebezpečný veľký hurikán.

Raleigh 12. septembra (TASR) - Guvernér amerického štátu Georgia vyhlásil v stredu vo všetkých 159 okresoch stav núdze. Guvernér Nathan Deal podľa agentúry AP uviedol, že v štáte mobilizujú všetky dostupné zdroje na zaručenie bezpečnosti obyvateľov pred príchodom hurikánu Florence.

Dealovo rozhodnutie súvisí s predpoveďou Národnej meteorologickej služby, že hurikán by mohol smerovať na juhozápad po tom, ako tento týždeň udrie na Severnú a Južnú Karolínu. Stav núdze už skôr vyhlásili práve v Severnej a Južnej Karolíne, Marylande a Washingtone D.C., pričom úrady nariadili evakuáciu do 1,7 milióna ľudí z oboch Karolín a Virgínie.

Hurikán v stredu zoslabol na tretiu kategóriu a sprevádza ho vietor s rýchlosťou 205 kilometrov za hodinu. Očakáva sa, že pevninu zasiahne v piatok skoro ráno. Podľa úradov ide o "výnimočne nebezpečný veľký hurikán", ktorý pravdepodobne spôsobí vážne škody, informuje spravodajský server BBC.