Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Nominačný zjazd republikánov pred voľbami v roku 2020 bude v Charlotte

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Starostka Charlotte Vi Lylesová zdôraznila, že jej mesto sa o nominačný zjazd republikánov neuchádzalo s cieľom podporiť súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Austin 20. júla (TASR) - Nominačný zjazd Republikánskej strany pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2020 sa bude konať v meste Charlotte v štáte Severná Karolína. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

O mieste konania zjazdu republikánov rozhodol v piatok Republikánsky národný výbor (RNC) v meste Austin v štáte Texas. Okrem Charlotte sa do užšieho výberu pre konanie republikánskeho nominačného zjazdu dostalo ešte mesto Las Vegas.

Výber mesta Charlotte v Severnej Karolíne, ktorá je tzv. swing state s tradične vyrovnanou podporou oboch veľkých strán, podľa AP zabezpečí, že tam v lete 2020 prídu tisíce republikánskych politických aktivistov, demonštrantov a novinárov. V tom istom meste sa v roku 2012 konal celonárodný zjazd Demokratickej strany.

Starostka Charlotte Vi Lylesová, ktorá je prvou Afroameričankou v tejto funkcii zdôraznila, že jej mesto sa o nominačný zjazd republikánov neuchádzalo s cieľom podporiť súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa.