Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
< sekcia Zahraničie

V USA sa zrútil diaľničný most, autá s ľuďmi skončili v rieke

Zrútený diaľničný most cez rieku Skating Foto: TASR/AP

Viac než polstoročie starý most sa nachádza približne v polovici frekventovanej cesty medzi mestami Seattle a Vancouver v Kanade. Z rieky vytiahli troch ľudí, ktorých previezli do nemocnice.

Mount Vernon 24. mája (TASR) - Zrútenie časti mosta medzi americkým Seattlom a kanadským Vancouverom spôsobil kamión nadmernej veľkosti, ktorý narazil do mostného oblúka, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

Doprava na hlavnej trase medzi americkou a kanadskou časťou pacifického severozápadného regiónu sa skomplikovala po tom, ako sa v noci nadnes zrútil štvorprúdový most cez rieku Skagit na ceste Interstate 5.

Zo začiatku nebolo jasné, či sa vyše polstoročný most nezrútil sám od seba. John Batiste, šéf diaľničnej polície v americkom štáte Washington, uviedol, že nehodu zapríčinil veľký kamión s vysokým nákladom, ktorý narazil do hornej časti mostného oblúka.

Nešťastie pripomenulo zrútenie sa mosta I-35W nad Mississippi v auguste 2007 v Minneapolise, kde zahynulo 13 ľudí a ďalších 145 utrpelo zranenia.

Z rieky Skagit vytiahli troch ľudí, ktorých previezli do nemocnice. Manželský pár a jeden muž spadli vo svojich autách do ľadovej vody, pričom utrpeli zranenia, ktoré však neohrozovali ich život. Podľa úradov pri nešťastí pravdepodobne nikto nezahynul.

Most bol vo výške približne osem metrov nad riekou. Hĺbka vody bola zhruba 4,5 metra. Dve autá, ktoré sa zrútili do rieky, asi spolovice trčali z vody a pravdepodobne zostali ležať na častiach spadnutého mosta.