Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský autobus sa zrútil zo svahu v Poľsku, tri osoby zahynuli

Hasiči a záchranári stoja na mieste nehody autobusu v nemeckom Bohmte neďaleko Osnabrücku 23. augusta 2017. Až 44 ľudí utrpelo dnes zranenia, keď autobus vezúci väčšinou rumunské zberačky úrody havaroval v nemeckej spolkovej krajine Dolné Sasko. Foto: TASR/AP

Autobus idúci po ceste medzi mestami Przemyšl a Sanok zišiel z vozovky a zrútil sa zo svahu na mieste, ktoré je pre časté nehody známe ako zákruta smrti.

Varšava 18. augusta (TASR) - Životy troch ľudí si vyžiadala v noci na sobotu nehoda ukrajinského autobusu pri obci Leszczawa Dolna na juhovýchode Poľska. Ďalších 37 cestujúcich sa nachádzalo v sobotu dopoludnia v nemocniciach so zraneniami, ktoré sú v deviatich prípadoch vážneho rozsahu, informovala spravodajská televízna stanica TVN24.

Autobus idúci po ceste medzi mestami Przemyšl a Sanok zišiel z vozovky a zrútil sa zo svahu na mieste, ktoré je pre časté nehody známe ako "zákruta smrti". Vodič, ktorého polícia zadržala, podľa vyjadrenia prokuratúry výrazne prekročil povolenú rýchlosť.

V havarovanom vozidle s ukrajinským evidenčným číslom sa viezlo celkove 54 osôb vrátane viacerých detí. Podľa údajov TVN24 išlo o turistov z ukrajinského Ľvova, ktorí smerovali k poľsko-slovenskej hranici.