Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Ukrajina:Pri ruských útokoch na Charkovskú oblasť boli zranení 4 ľudia

Na snímke ukrajinský tank 17. tankovej brigády strieľa na ruské pozície v Časiv Jare, mieste prudkých bojov s ruskými jednotkami. Foto: TASR/AP

Charkovská oblasť leží pri hraniciach s Ruskom a od začiatku invázie vo februári 2022 je neustále ostreľovaná.

Kyjev 27. marca (TASR) - Štyria ľudia utrpeli zranenia pri ruských útokoch na východoukrajinskú Charkovskú oblasť, uviedli v stredu miestni predstavitelia. Rusko zase hlásilo zostrelenie ukrajinských rakiet nad svojimi pohraničnými oblasťami, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Charkovská oblasť leží pri hraniciach s Ruskom a od začiatku invázie vo februári 2022 je neustále ostreľovaná. Pri nedávnych útokoch tam zostali tisíce domácností bez dodávok elektrickej energie.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov v stredu na sociálnej sieti Telegram oznámil, že pri najnovších delostreleckých a raketových útokoch na tamojšie obce a mestá utrpeli zranenia traja muži a jedna žena, pričom všetci mali vyše 50 rokov.

Ukrajinské vzdušné sily uviedli, že ruská armáda vypustila v noci na stredu na Ukrajinu 13 dronov. Desať z nich ukrajinská vzdušná obrana zostrelila nad Charkovskou a susednou Sumskou oblasťou a blízko hlavného mesta Kyjev.

Rusko medzičasom oznámilo, že jeho systémy vzdušnej obrany zostrelili neďaleko ruského pohraničného mesta Belgorod 18 rakiet. V ruskej Belgorodskej oblasti pritom v poslednom čase zaznamenali nárast počtu ukrajinských útokov, ktoré si vyžiadali obete, pripomína AFP.