Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Turkemistan pozastavil predaj alkoholu v hlavnom meste

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obchodníci uviedli, že predaj alkoholu je pozastavený až do októbra, keď Ázijské halové a bojové hry skončia. Športová súťaž bude prebiehať v hlavnom meste Turkmenistanu medzi 17-27. septembrom.

Ašchabad 20. augusta (TASR) - Počas príprav na nadchádzajúce medzinárodné športové hry, ktoré sa budú konať budúci mesiac v Turkemistane, sú všetky obchody s alkoholom v Ašchabade povinne zatvorené, pričom alkoholické produkty stiahli aj z pultov obchodov s potravinami. Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

Obchodníci pre agentúru uviedli, že predaj alkoholu je pozastavený až do októbra, keď Ázijské halové a bojové hry skončia. Športová súťaž bude prebiehať v hlavnom meste Turkmenistanu medzi 17-27. septembrom.

Vláda zatiaľ nevydala žiadne oficiálne oznámenie o zákaze predaja alkoholu. Z obáv o vlastnú bezpečnosť obchodníci neuviedli svoje mená.

Prezident Gurbanguly Berdymuhamedov nedávno označil oblasť športu za jednu zo štátnych priorít a takisto chce do roku 2025 z krajiny odstrániť tabakové výrobky.