Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Traja ruskí vojaci zahynuli pri prestrelke s militantmi

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ministerstvo vysvetlilo, že k útoku došlo v čase, keď sa ruskí vojaci po rozvoze humanitárnej pomoci v provincii Dajr az-Zaur vracali autom na svoju základňu.

Moskva 25. marca (TASR) - Ruské ministerstvo obrany v pondelok informovalo, že koncom februára v dôsledku teroristického útoku prišli v Sýrii o život traja príslušníci ruskej armády. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

Ministerstvo vysvetlilo, že k útoku došlo v čase, keď sa ruskí vojaci po rozvoze humanitárnej pomoci v provincii Dajr az-Zaur vracali autom na svoju základňu. Počas návratu ich prepadla skupina ozbrojených mužov. Následne medzi nimi vypukol boj. Ruskí vojaci boli po ňom vyhlásení "za nezvestných v boji" a začalo sa po nich pátranie. Ich telá sa už medzičasom našli a boli prevezené do vlasti.

Podľa agentúry RIA Novosti ruským vojakom a jednotkám osobitného určenia medzičasom identifikovať a už aj zlikvidovať útočníkov. Išlo o asi 30 militantov.

Jednotky ruských ozbrojených síl pôsobia v Sýrii od septembra 2015 na základe žiadosti sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Práve ruské jednotky prispeli k zvratu vo vývoji vojny v Sýrii, keďže práve vďaka ich podpore sýrska vládna armáda získala späť mnohé územia, ktorých sa na začiatku konfliktu zmocnili protivládni povstalci.