Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Thajská polícia zatkla dvoch Izraelčanov pre vraždu krajana

Ilustračná snímka. Foto: TASR AP

Dvja muži sú obvinení z toho, že narazili svojím vozidlom do motocykla s Maorom Malulom, ktorého potom dobodali na smrť.

Bangkok 22. januára (TASR) - Polícia v Thajsku zatkla dvoch Izraelčanov podozrivých zo zabitia krajana v thajskom letovisku, kde ho zrazili autom. Podľa pondelkového vyhlásenia polície ich zadržiavajú pre podozrenie z úkladnej vraždy.

Dvoch mužov, Doleza Zuareza a Ejala Bokala, zatkli v nedeľu na bangkockom letisku. Sú obvinení z toho, že narazili svojím vozidlom do motocykla s Maorom Malulom, ktorého potom dobodali na smrť. Podľa polície pri útoku utrpeli zranenia aj tri ďalšie osoby.

K zatknutiam došlo po tom, ako thajské médiá zverejnili video z bezpečnostnej kamery na ostrove Koh Samui. Video zachytáva, ako vozidlo vrazilo do motocykla, z ktorého spadli dvaja jazdci. Auto potom zaradilo spiatočku a opäť narazilo do motorky. Z vozidla vyskočil muž, naháňal jazdca na motocykli, pobodal ho a utiekol.

Podľa policajného generálmajora Apičarta Bunsrirodža mali podozriví so svojou obeťou osobný spor pred tým, ako pricestovali do Thajska.

Izraelský denník Haarec uviedol, že Malul bol členom organizovanej zločineckej skupiny, ktorého odsúdili v roku 2016 za pokus o vraždu izraelského miestneho vodcu zločineckej skupiny Barucha Bokala. Podľa denníka Malula pravdepodobne zavraždili odvetou za to, že sa usiloval o Bokalov život.