Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

IDENTITA ŽENY z Neziderského jazera zostáva naďalej neznáma

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Testy DNA vylúčili aj to, že by ženou z jazera mohla byť druhá nezvestná Maďarka.

Eisenstadt 18. apríla (TASR) - Pátranie po totožnosti ženy, časti tela ktorej sa od piatka 13. apríla našli vo vodách Neziderského jazera neďaleko mestečka Rust v rakúskej spolkovej krajine Burgenland, zostáva zatiaľ neúspešné.

Na základe testov DNA možno medzičasom vylúčiť, že by zosnulou bola Fanni N., atraktívna mladá žena z Maďarska, známa z televíznej reality šou a reklamy, ktorá je nezvestná od novembra 2017 a ktorej expriateľ je v Maďarsku vo vyšetrovacej väzbe pre podozrenie zo spáchania hrdelného zločinu. To isté, ako vyplýva z informácií rakúskych orgánov činných v trestnom konaní pre tamojší verejnoprávny rozhlas, možno však povedať aj o druhom podozrivom prípade z Maďarska. Mŕtvou ženou nie je ani bývalá manželka istého mäsiara z obce Darnózseli v pohraničnej Rábsko-mošonsko-šopronskej župe Judit K., ktorá zmizla bez stopy ešte v máji 2014 v deň, keď uzavrela svoje štúdio liečebnej gymnastiky, a viac ju nikto nevidel. Z fyzickej likvidácie a ukrytia tela druhej zo žien podozrievali jej manžela.

V Rakúsku navyše ani prehľadanie a porovnanie údajov z databáz nezvestných žien zatiaľ neviedlo k zásadnému posunu vo vyšetrovaní, ktoré sa teraz sústredí okrem iného aj na prehľadanie podobných databáz v susednom Maďarsku.

Výsledky súdnej pitvy zverejní prokuratúra až po tom, čo budú k dispozícii všetky časti zatiaľ nekompletného tela.



Pátranie za účasti potápačov a hasičov pokračovalo v danej oblasti aj v stredu.

Zatiaľ nezodpovedanou otázkou zostáva, či nájdené časti tela boli uchovávané v mrazničke a či boli oddelené brúskou. "Mohlo byť použitých aj niekoľko rôznych nástrojov. Predpokladáme, že došlo k oddeleniu ostrými predmetmi. Ako sa to konkrétne stalo, ešte nevieme," vyhlásil v pondelok Roland Koch z eisenstadtskej prokuratúry.

Podľa toho istého zdroja ide skôr o mladšiu ženu, s určitosťou nie o dieťa ani skôr narodenú ženu. Telo sa vo vode nachádzalo dlhšie, avšak zatiaľ nekonkretizované obdobie.