Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Zima sa opäť vrátila aj do Talianska, snežilo v Terste i Benátkach

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Príchod skutočnej jari podľa meteorológov možno na Apeninskom polostrove očakávať až v priebehu apríla.

Rím 25. marca (TASR) - Zimné počasie sa dnes vrátilo aj na severovýchod Talianska. Studený front pocítili najskôr obyvatelia regiónov Friuli-Venezia-Giulia a Veneto.

V uliciach Terstu striedavo registrovali dážď so snehom a sneženie pri prudkom nárazovom vetre s rýchlosťou až 120 km/hodinu.

Z Benátok hlásili takisto sneženie a zvýšenie vodnej hladiny o meter.

Na diaľničných úsekoch v oblasti sťažoval život motoristom ich šmykľavý, nezriedka poľadovicou pokrytý povrch. V niektorých lokalitách došlo po nehodách k narušeniu plynulosti dopravy, napríklad na A4 v okolí Terstu, kde komunikáciu blokovali kamióny.

V Miláne, Turíne a na zvyšnom území Talianska charakterizujú momentálne počasie intenzívne dažďové zrážky sprevádzané lokálnymi búrkami.

Prognóza meteorológov asi väčšinu Talianov nepotešila. Už v noci na utorok predpovedajú sneženie aj v regióne Emilia-Romagna. Na ďalšie dni potom hovoria o pokračujúcom nepriaznivom vývoji meteorologickej situácie ešte aj v priebehu blížiacich sa veľkonočných sviatkov. Príchod skutočnej jari možno na Apeninskom polostrove očakávať až v priebehu apríla.