Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Taliansky región Molise zasiahlo zemetrasenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V danej oblasti došlo k viacerým seizmickým udalostiam aj v uplynulých 48 hodinách.

Rím 17. augusta (TASR) - Zemetrasenie s magnitúdou 5,1 zasiahlo vo štvrtok večer taliansky región Molise ležiaci juhovýchodne od Ríma, podľa doterajších informácií však nespôsobilo žiadne zranenia osôb ani vážnejšie škody na majetku. Tlačová agentúra DPA to uviedla s odvolaním sa na oficiálne zdroje a talianske médiá.

"Vďakabohu nedostávam žiadne správy o zranených ľuďoch," povedal pre spravodajský kanál Sky TG24 Franco Pallotta, starosta obce Montecilfone, ktorá bola najbližšie k epicentru. Miestni hasiči uviedli, že neprijali nijaké hlásenia o zrútení obytných budov a pri obhliadkach si všimli iba niekoľko poškodených ríms.

Starosta Montecilfone tiež povedal, že ľudia opúšťali svoje príbytky v obavách, že budovy otrasy nevydržia. Zatiaľ však vie iba o poškodení niektorých "starých múrov", ktoré boli už predtým považované za nebezpečné.

Uvedené zemetrasenie zasiahlo Molise o 20.19 h a miesto jeho vzniku sa nachádzalo v deväťkilometrovej hĺbke, štyri kilometre juhovýchodne od Montecilfone, informoval taliansky Národný geofyzikálny a vulkanologický ústav (INGV). Ten zaznamenal v priebehu nasledujúcej hodiny desať dotrasov s magnitúdou v rozsahu 1,6-3,0.

V danej oblasti došlo k viacerým seizmickým udalostiam aj v uplynulých 48 hodinách.

Talianska tlačová agentúra ANSA uviedla, že hlavné štvrtkové zemetrasenie pocítili taktiež na miestach vzdialených od epicentra stovky kilometrov - v susedných regiónoch Abruzzy a Apúlia, ale aj v Neapole a niektorých častiach Ríma.