Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Sýrii zadržali najmenej 35 predpokladaných členov Islamského štátu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V provincii Hasaka sa uskutočnilo v uplynulých dňoch viacero operácií, medzi zadržanými je viacero ďalších irackých občanov.

Bejrút 18. mája (TASR) - Najmenej 35 predpokladaných členov teroristickej organizácie Islamský štát (IS) zadržala na území Sýrie medzinárodná koalícia pod vedením USA spoločne so Sýrskymi demokratickými silami. V piatok o tom informovalo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktoré monitoruje konflikt v krajine.

SOHR už vo štvrtok uviedlo, že v severovýchodnej sýrskej provincii Hasaka, neďaleko hraníc s Irakom, zadržali počas operácie výsadkárov popredného člena IS, o ktorom je medzičasom bez ďalších podrobností známe, že pochádza z provincie Saláh ad-Dín v centrálnej časti Iraku.

V provincii Hasaka sa uskutočnilo v uplynulých dňoch viacero operácií, medzi zadržanými je i viacero ďalších irackých občanov. Niektorí z členov IS sa do tejto oblasti dostali údajne tak, že sa vydávali za utečencov. IS utrpel v posledných mesiacoch v Sýrii a Iraku bojové porážky.

Irak v uplynulom týždni informoval, že pri tajnom útoku v Sýrii zadržal päť vysokopostavených predstaviteľov militantnej skupiny IS.