Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Pri raketovom útoku utrpelo zranenia desať sýrskych vojakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

SOHR tiež uviedla, že zatiaľ nie je jasné, či útok na sklad v Lázikíji uskutočnil Izrael, alebo koalícia vedená Spojenými štátmi.

Bejrút 18. septembra (TASR) - Najmenej desať sýrskych vojakov utrpelo zranenia pri raketovom útoku na muničný sklad, ku ktorému došlo v pondelok večer v provincii Lázikíja na západe Sýrie. Informovala tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na občianskoprávnu organizáciu SOHR.

Viacerí z vojakov údajne utrpeli ťažké zranenia.

SOHR tiež uviedla, že zatiaľ nie je jasné, či útok na sklad v Lázikíji uskutočnil Izrael, alebo koalícia vedená Spojenými štátmi. Podľa aktivistov boli rakety údajne odpálené z oblasti Stredozemného mora, na ktorého pobreží Lázikíja leží.

Sýrska štátna tlačová agentúra SANA informovala, že "nepriateľské rakety boli odpálené z mora smerom na mesto Lázikíja", ktoré je metropolou rovnomennej provincie. Sýrska protivzdušná obrana údajne niektoré z rakiet zneškodnila.

Provincia Lázikíja je jednou z hlavných bášt sýrskeho prezidenta Bašára Asada. V pondelok večer sa v tejto oblasti stratilo ruské vojenské lietadlo. Jeho zmiznutie dáva ruské ministerstvo obrany do súvislosti práve s raketovými útokmi, ku ktorým došlo v približne rovnakom čase.