Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Sýria: Pri raketovom útoku Izraela zahynuli najmenej dvaja civilisti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rakety boli vypálené z oblasti Izraelom okupovaných Golanských výšin a cielili na niektoré lokality v blízkosti sýrskeho hlavného mesta Damask a južného regiónu.

Damask 4. apríla (TASR) - Pri izraelskom raketovom útoku zahynuli v utorok v Sýrii najmenej dvaja civilisti. Išlo už o štvrtý takýto útok na vládou kontrolované oblasti za necelý týždeň, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na sýrske štátne médiá.

Izrael podnikol útok okolo 00:15 h miestneho času (v pondelok 23.00 h SELČ), pričom zahynuli dvaja civilisti, uviedla sýrska agentúra SANA s odvolaním sa na vojenský zdroj.

Rakety boli vypálené z oblasti Izraelom okupovaných Golanských výšin a cielili na niektoré lokality v blízkosti sýrskeho hlavného mesta Damask a južného regiónu, uviedla SANA. Sýrsky systém protivzdušnej obrany väčšinu z nich podľa agentúry zachytil.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedlo, že cieľom útokov bola oblasť medzinárodného letiska v Damasku aj iránsky komplex blízko štvrte Sajjída Zajnáb na predmestí hlavného mesta.

Izrael sa k útoku bezprostredne nevyjadril.

Izrael od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii z roku 2011 pravidelne uskutočňuje nálety na pozície sýrskych vládnych síl a ich spojencov z Iránu a Libanonu. K takýmto akciám sa však priznáva len výnimočne a zvyčajne sa k nim vôbec nevyjadruje. Predpokladá sa, že izraelská armáda uskutočnila už niekoľko stoviek takýchto útokov.