Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Povstalci začali opúšťať ďalšie mesto neďaleko Damasku

Stovky islamistických povstalcov odovzdali zbrane a začali opúšťať mesto Dumajr severovýchodne od sýrskej metropoly Damask. Informovala o tom vo štvrtok 19. apríla agentúra AP s odvolaním sa na sýrske štátne médiá. Na snímke ruskí vojaci a sýrske vládne sily sú pred autobusmi počas odchodu islamistických povstalcov z mesta Dumajr 19. apríla 2018. Dumajr sa nachádza neďaleko východnej Ghúty, bývalej bašty opozície na predmestí Damasku, ktorú sýrska vláda minulý týždeň plne dobyla. Foto: TASR/AP

Na základe dohody so sýrskou vládou sa má 1500 militantov z koalície islamistických milícii Džajš al-islám a 3500 ich rodinných príslušníkov presunúť do mesta Džarábulus pri hraniciach s Tureckom.

Bejrút 19. apríla (TASR) - Stovky islamistických povstalcov odovzdali zbrane a začali opúšťať mesto Dumajr severovýchodne od sýrskej metropoly Damask. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP s odvolaním sa na sýrske štátne médiá.

Na základe dohody so sýrskou vládou sa má 1500 militantov z koalície islamistických milícii Džajš al-islám (Armáda islamu) a 3500 ich rodinných príslušníkov presunúť do mesta Džarábulus pri hraniciach s Tureckom, ktoré je stále pod kontrolou vzbúrencov.

Dumajr sa nachádza neďaleko východnej Ghúty, bývalej bašty opozície na predmestí Damasku, ktorú sýrska vláda minulý týždeň plne dobyla.

Stalo sa tak po ovládnutí mesta Dúmá - miesto údajného nedávneho chemického útoku, ktorý podnietil USA, Britániu a Francúzsko k uskutočneniu sobotňajších leteckých a raketových úderov v Sýrii. K týmto útokom došlo niekoľko hodín pred tým, ako mali na miesto údajného chemického útoku doraziť inšpektori z Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW).