Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

STREĽBA V METRE: V New Yorku hlásia jednu obeť a päť zranených

Newyorská polícia prechádza stanicou metra Mount Eden počas vyšetrovania streľby v pondelok 12. februára 2024 v newyorskej štvrti Bronx. Foto: TASR/AP

O život prišiel 34-ročný muž, dodala polícia. Medzi zranenými sú dievča (14) a chlapec (15), ako aj traja dospelí vo veku 28, 29 a 71 rokov.

New York 13. februára (TASR) - Jedna osoba zahynula a päť ďalších utrpelo zranenia v pondelok pri streľbe na stanici metra v New Yorku. Oznámili to miestne úrady, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

Streľba sa odohrala približne o 16.38 h miestneho času (22.38 h SEČ) na stanici metra v newyorskej štvrti Bronx, uviedla miestna polícia. Úrady zatiaľ v spojitosti so streľbou nikoho nezadržali.

O život prišiel 34-ročný muž, dodala polícia. Medzi zranenými sú dievča (14) a chlapec (15), ako aj traja dospelí vo veku 28, 29 a 71 rokov. Hovorca miestneho hasičského zboru povedal, že štyria ľudia utrpeli vážne zranenia.

"K tomuto incidentu došlo v dôsledku hádky dvoch skupín vo vlaku," uviedol predstaviteľ newyorskej polície Michael Kemper. Podľa jeho slov sa streľba ozvala, keď vlak prišiel do stanice, a zasiahla ľudí na nástupišti. Dodal, že nešlo o náhodnú streľbu. Po najmenej jednom strelcovi polícia pátra.