Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Španielska polícia rozbila pašerácky gang, zadržala desiatky ľudí

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Členovia gangu sú podozriví, že za odmenu 20.000 eur na osobu pašovali čínskych migrantov do Španielska s prísľubom, že im zabezpečia falošné dokumenty a zabezpečia ich prepravu do Británie.

Madrid 13. marca (TASR) - Španielska polícia zadržala 155 ľudí, ktorí sú podozriví zo spolupráce s medzinárodným gangom pašerákov ľudí. Informovala o tom agentúra DPA.

Polícia v španielskom autonómnom regióne Katalánsko uviedla, že medzi zadržanými sú aj štyria šéfovia gangu. Takmer všetci podozriví sú občania Číny.

Členovia gangu sú podozriví, že za odmenu 20.000 eur na osobu pašovali čínskych migrantov do Španielska s prísľubom, že im zabezpečia falošné dokumenty a zabezpečia ich prepravu do Británie. V prestupnej stanici, ktorou bola katalánska metropola Barcelona, čakali migranti na pokračovanie v ceste v malých preplnených bytoch.

Vyšetrovanie, ktoré trvalo tri roky, sa začalo na barcelonskom letisku, kde úrady začali odrazu u veľkého počtu cestujúcich z ázijských krajín nachádzať falšované dokumenty. Proti gangu navyše svedčilo päť migrantov, ktorí boli zaradení do programu na ochranu svedkov.